Wat is Permanente make-up?

Permanente make-up is het aanbrengen van pigment vlak onder het huid oppervlak. Dit gebeurd met de meest geavanceerde apparatuur. Wenkbrauwen of eyeliners  perfect onder alle omstandigheden. Omdat het natuurlijke proces van de huid- vernieuwing doorgaat zal ook de kleur na verloop van tijd vervagen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wenkbrauwen

Wenkbrauwen kunnen gecorrigeerd en geperfectioneerd worden en wanneer er helemaal geen haargroei is kan er een mooie wenkbrauw gecreëerd worden. Tevens kunnen eventuele bestaande littekens weggewerkt worden. Er zijn meerdere technieken mogelijk om dit te bereiken.

Traditionele behandeling

De pigmentkleur wordt met een flinterdunne naald vlak en gelijkmatig onder het huidoppervlak aangebracht. Dit gebeurd met de meest geavanceerde apparatuur. De naalden die hiervoor gebruikt worden zitten in een afgesloten systeem voor optimale hygiëne en voorkomt ieder risico op infectie.

Microblading techniek

Met de microblading techniek wordt er als het ware kleine krasjes in de huid gemaakt waarna het pigment in de huid achterblijft. Het is een totaal nieuwe techniek waarbij haartjes er messcherp uitzien en hierdoor een hele natuurlijke look van de wenkbrauw ontstaat. Een combinatie van de traditionele en microblading techniek is ook mogelijk. Wenkbrauwen zien er na genezing natuurlijk uit met een duidelijke strakke perfectie.

Litteken camoufleren

Ogen

Eyeliners laten uw ogen spreken. U kunt de vorm van de ogen optisch groter of kleiner laten lijken of een verdikte wimperrand creëren, uitgelopen lijntjes zijn dan verleden tijd. Eyeliners kunnen in elk gewenste kleur worden aangebracht.

Oogschaduw

U kunt het oog accentueren met een mooie oogschaduw, deze laat de iris van uw oog nog mooier uitkomen. Elke gewenste kleur kan worden aangebracht als 1 kleur of overloop van licht naar donker.

Verdoving

Het is zowel voor de klant als de PM specialist fijn als de huid goed verdoofd is tijdens de behandeling. De klant ligt rustiger en de PM specialist kan plezieriger werken.

Welke verdoving?

U kunt bij uw huisarts een tubetje Emla crème vragen. Deze crème wordt o.a. uitgeschreven bij jeuk of als verdoving bij kleine ingrepen, zoals PMU. De werkzame stoffen in Emla zijn: lidocaine en prilocaine.

Waarom moet ik dit bij de huisarts halen?

Een verdoving is een geneesmiddel. Een geneesmiddel mag alleen gebruikt worden door de persoon waarvoor het geneesmiddel is uitgeschreven. De GGD oefent hier controle op uit in de PMU-, piercing-, en tattoo-studio’s (nieuwe wetgeving per 1 mei 2004). Bij deze controle moet de klant de verdoving kunnen tonen die gebruikt is. Ook het doosje moet dus worden meegenomen door de klant naar de studio, want daar staat uw naam op!

Hoe gebruikt u deze verdoving optimaal?

Emla is een zeer effectieve verdoving. Vooral als het op tijd wordt aangebracht! Het voordeel is dat u de crème maar dun hoeft aan te brengen en dat de crème transparant is: dus niet zichtbaar.
Brengt u voor een optimale verdoving de crème minimaal 1 uur voor de behandeling dun op.
Na een half uur herhaalt u dit: de crème dun opbrengen over de crème die al op de huid zit.
De huid kan iets wit of juist iets rood worden door de crème. Dit kan géén kwaad en zal na 1 á 2 uur weer verdwijnen. De crème niet onnodig inwrijven, gewoon opbrengen en laten zitten.

Wat ziet u na de behandeling?

Kleur zal eerst te donker lijken. Na ongeveer tien dagen is het genezings- proces voltooid, dan ziet u het mooie resultaat.

Tijdens het zetten van permanente make-up gaat de huid kapot, waardoor er een wond ontstaat. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als u de PMU goed verzorgt, duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. U mag met een permanente make-up wel douchen.De 

behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer PMU daarom altijd in met zonnebrand.

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, kleurverandering of chronische pijn.

Het eindresultaat zal gedeeltelijk beïnvloedbaar zijn van de conditie van uw huid even als medische achtergronden, medicijnen gebruik en levenswijze. Salon Magnifique kan hierdoor dan ook geen garantie geven op het eindresultaat.

Nazorg

Was twee keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep of water. Dep na het wassen met een schone handdoek droog. Smeer de behandelde huid in met een zalf die u van de behandelaar hebt gekregen of zij u aanraadt.

Zorg dat u tijdens het genezingsproces: De behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst handen voordat u de huid verzorgt) niet krabben aan de behandelde huid. De behandelde huid niet afdekt met pleisters of verband. Vermijdt zwembaden, sauna’s en stoombaden. De behandelde huid niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank.

Sun Stick Make up Defender voor PMU.
Natuurlijk wilt u graag zo lang mogelijk kunnen genieten van uwpermanente make-up.
Met de sun stick Make up Defender lukt dit!
Deze sun stick is een zonnebrandcrème (SPF 50) welke speciaal is ontworpen om permanente make-up te beschermen tegen, UVA- en UVB stralen, ja zelfs tegen zonnebank lampen.
De effectieve en uitgebalanceerde stick zorgt ervoor dat de pigment kleuren van uw permanente make-up beter beschermd zijn.
De sun stick is niet vettig, geeft geen vlekken op kleding en is waterbestendig.
Zeer gemakkelijk aan te brengen en heeft een fijne geur. Compact voor in je tas en zo altijd bij je als je onverwachts in de zon zit☀️
Bij ons verkrijgbaar voor €14,95

Tijdens de behandeling

De behandeling van de PMU vindt plaats in een apart gedeelte van de salon. Indien u graag iemand mee wilt nemen dan kan deze persoon niet bij u zijn tijdens de behandeling maar kan plaats nemen in de wachtruimte van de salon, natuurlijk kunnen wij het wachten veraangenamen met een heerlijk kopje cappuccino!

Certificering

Salon Magnifique staat sinds 2004 bij de GGD geregistreerd als een erkend permanente make-up bedrijf dat voldoet aan alle eisen van de richtlijnen voor hygiëne en de veiligheidseisen uit het “warenwet besluit”.

 

Toestemming formulier PMU behandelingen

Wat kunt u doen?

Om u goed voor te bereiden kunt u dit formulier alvast doornemen.

Het formulier wordt samen met u bij uw PMU specialiste ingevuld.


 

Margret Krischel

Uw permanent make-up specialist
met meer dan 18 jaar ervaring geeft u graag advies.

DagOchtendMiddag
MaandagGesloten 
Dinsdag8.30 – 12.0013.30 – 18.00
Woensdag8.30 – 12.0013.30 – 18.00
Donderdag8.30 – 12.3013.30 – 17.30
Vrijdag:8.30 – 12.3013.30 – 20.00
Zaterdag8.00 – 13.00